ATVForum, allt om fyrhjulingar

Allmän diskussion => Allmänna diskussioner => Ämnet startat av: oskar27 skrivet 6 april 2021 kl. 18:14:42

Titel: Hjälp. Atv el problem
Skrivet av: oskar27 skrivet 6 april 2021 kl. 18:14:42
Hej. Har kommit över en demonterad 70cc atv. Själva "chassit" är nog inget att ha men tänkte försöka fixa igång motorn och sätta på någe annat.

Då till problemet. All el är bortklippt från atvn. Sladdarna finns men även innan elen klipptes bort så ser det ut att vara om byggt och donat och jag lyckas inte lista ut hur saker och ting ska sitta.
Det enda jag behöver är tändning, (så vitt jag vet). Och så så klart köra startmotorn för att starta

Startmotor solonoid finns och tändspolen finns. Ur motorn kommer det fem sladdar och öppnade kåpan som dem gick in i och innanför så satt det massa spolar som fyra av sladdarna gick till och en sladd(blå) gick till det jag tror är brytaren. En liten grej med ett stift som verkar komma i kontakt med en förhöjning på det som snurrar runt innanför kåpan.

Så till mina frågor.

Hur kopplar jag på lättaste sätt ihop allt för att starta motorn?(fattar principen med hur ett tändnibgssystem funkar men lite osäker på brytare och kondensator)

Anta att det jag tror är brytaren är det och den då alltså har en sladd till sig. Varför har spolarna(som jag antar producerar el)fyra sladdar?