ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Bashan/Badboy => Ämnet startat av: Stampe76 skrivet 24 oktober 2009 kl. 07:40:59

Titel: Mjukare koppling.
Skrivet av: Stampe76 skrivet 24 oktober 2009 kl. 07:40:59
Hoppas jag har kommit till rätt forumdel nu...
I alla fall jag har nu köpt mig en ny quad en TMS sport(eller tms hummer) och har ett par frågor angående denna.
Det mest akuta är att jag skulle behöva få kopplingen mjukare, problemet är att jag har en skadad vänsterhand och därmed svårt att dra in den ordentligt (gör skitont). Så har ni nått tips på hur man kan få den mjukare hade det varit bra, har lite ideèr själv på om det kan hjälpa att byta olja.
Min andra fråga är det sitter en zongshen motor på denna och den ser exakt likadan ut som på min polares PS moto 250cc, är det samma motor eller vad skiljer dom åt?
Titel: SV: Mjukare koppling.
Skrivet av: JussiN skrivet 24 oktober 2009 kl. 07:59:29
Förläng kopplingshandtaget ()p ()p
Titel: SV: Mjukare koppling.
Skrivet av: chg skrivet 24 oktober 2009 kl. 09:05:49
en sån kanske  http://www.minidelar.se/laettare-koppling-p-692.html
Titel: SV: Mjukare koppling.
Skrivet av: Stampe76 skrivet 24 oktober 2009 kl. 09:47:16
Tja den kanske kan vara en lösning. Men priset var ju inte så roligt. Ni har inget "billigare" tips :hmmm:.
Titel: SV: Mjukare koppling.
Skrivet av: bjursell skrivet 24 oktober 2009 kl. 17:43:42
de brukar vara hyssat likadan motor på kina hojarna! skulle faktist tro de är exakt samma motor!
Titel: SV: Mjukare koppling.
Skrivet av: joeychandlerson skrivet 24 oktober 2009 kl. 17:54:25
Zongshen gör 200cc motorn och Kangchao 250cc. Ser nog identiska ut tror jag.  Bashan badboy med 200cc Zongshen motorn är ju Ur-badboyen om man säger :)

Mvh Joe
Titel: SV: Mjukare koppling.
Skrivet av: joeychandlerson skrivet 24 oktober 2009 kl. 18:02:39
Förläng kopplingshandtaget som JussiN sa. Du kan spraya 5-56 in i kopplingsvajern medan du låter maskinen luta åt höger en natt. Stäng av bränslekran bara så inte fuggen flödar. Biltema har nån liten vajersmörjare som jag inte förstår hur den funkar. Om du köper en sån så får du gärna berätta ifall den var bra och lätt att använda eller inte.

Hur mena du att det skulle hjälpa att byta olja? Kom att tänka på när du nämner olja att det ska vara mcolja och inte bilolja i motorn. 

Mvh Joe
Titel: SV: Mjukare koppling.
Skrivet av: Stampe76 skrivet 25 oktober 2009 kl. 09:25:55
Tack för era svar. Hur jag i så fall ska förlänga handtaget får ni gärna precisera lite :hmmm:. Jag e nybörjare på detta men försöker lära mig efterhand. Kan ju se om jag kan få tag på den där smörjaren låter ju som en enkel lösning om inget annat :). Gällandes oljan så e det som så att jag köpte ju quaden i Tisdags och säljaren sa att oljan var nybytt och jag kollade den och den ser ljus och fin ut. Men man kan ju inte veta vilken sorts olja han har använt, så om det kanske kan hjälpa med "rätt" olja :dntknow:.
Titel: SV: Mjukare koppling.
Skrivet av: joeychandlerson skrivet 25 oktober 2009 kl. 23:35:00
Hmm det var en bra fråga hur man förlänger handtaget :hmmm: Endera om det finns längre handtag att köpa men annars att du tar en tältpinne eller något annat hållbart som är en en och halv gång så långt som kopplingshandtaget och klämmer fast det med slangklämmor på 2-3 ställen.. se till att det går att koppla ur lika långt som innan så inget tar i handtaget. Ja det blir ju inga high-tech grejjer detta men de kan funka ;D ;D Beror ju på vad du hittar för material att förlänga med oxå.. tältpinne kanske inte är optimalt haha men finns väl såna breda tältpinnar i lättmetall? Borde väl funka för att pröva med iaf.

Men det kanske är läge att köpa den där grejjen som gjorde kopplingen mjukare ändå?.. så blir det både snyggt o funktionabelt.

Jag tror inte kopplingen blir mjukare även om du kör på rätt olja. Du märker snart om du har bilolja i maskinen för då slirar den på kopplingen när du kör i uppörslut elr liknande.. då är det bara att byta så ger det sig snart. Annars blir kopplingen kaputt ifall man åker o slirar länge på den.


Good luck!
Titel: SV: Mjukare koppling.
Skrivet av: Stampe76 skrivet 27 oktober 2009 kl. 09:45:10
Jag har nu smörjt och kollat på längre handtag till kopplingen och jag kommer nog köpa ett crosshandtag som e en bit längre än original och hoppas det hjälper nått i alla fall.

Nu har jag tyvärr ett annat problem och det gäller min bakbromsskiva, den e lös i sidled och jag undrar om det verkligen ska vara så? Detta innebär ju att givaren inte kan läsa av hastigheten när skivan flyttar på sig. Har ni nått tips på hur man kan fästa skivan på ett vettigt sätt eller e det nått som fattas till den.