ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Allroad => Ämnet startat av: jenson skrivet 28 november 2010 kl. 20:37:55

Titel: Hårda stötdämpare
Skrivet av: jenson skrivet 28 november 2010 kl. 20:37:55
Hej, ja som överskriften skvallrar... Är det bara jag som tycker dom är på tok för hårda/sega, detta märks speciellt i skogen. Maskin: Allroad 300. Är det någon som har en idé eller så?
Jag funderar på att borra ett hål i botten på dämparen och byta ut oljan mot tja. diesel eller så...
Några förslag? //Jens
Titel: SV: Hårda stötdämpare
Skrivet av: grop skrivet 28 november 2010 kl. 20:44:24
Borra hål i en dämpare för att byta ut oljan var första gången jag hörde det. Nja det tror jag inte ett dugg på. Tänk på att du ska få det tätt sen också.

Hur hårda de är till skillnad mot andra maskiner vet jag inte men tror nog det är mycket bättre att byta ut till andra mjukare dämpare om du inte kan leva med det.
Titel: SV: Hårda stötdämpare
Skrivet av: jenson skrivet 28 november 2010 kl. 20:55:24
Hej Grop, en bra synpunkt med tätheten efteråt. Atv:n är ny och jag känner väl inte än för att leta upp nåt annat som passar och samtidigt är mjukare. Jag har gjort en liknande operation förrut och då svetsade jag fast en M-8 mutter som jag sen skruvade i en skruv i som lock.
Så någon åtgärd blir det nog nu eller senare. ::)
Titel: SV: Hårda stötdämpare
Skrivet av: maxorn skrivet 30 november 2010 kl. 20:35:11
jag tycker nog att du ska ge den några mil innan du sätter yxan i stötdämparna. upplever själv inte att deskulle vara hårda det kanske är en kombination av innötning/tillvänjning.