ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Can-Am/Bombardier => Ämnet startat av: Sylvester skrivet 21 mars 2010 kl. 12:27:27

Titel: Skramlar vid spinn
Skrivet av: Sylvester skrivet 21 mars 2010 kl. 12:27:27
Hej!
Jag har en outlander 500 som vid "fastkörning" eller "tuggande" hoppar/studsar lite framåt. Precis som vilken maskin som helst. Men, det blir ett skramlande från maskinen då hjulen spinner/maskinen studsar framåt. Jag har även hört det ljudet på andra Outlanders. Det låter nästan som kardanen glappar eller liknande. Är det någon som upplevt samma sak och vet vad det beror på. Min maskin är ganska ny, inte alls gått långt.

Mvh / Sylv
Titel: SV: Skramlar vid spinn
Skrivet av: JussiN skrivet 21 mars 2010 kl. 12:29:45
Det är väl helt normalt ge mera gas så slutar det.
Titel: SV: Skramlar vid spinn
Skrivet av: Per Silja skrivet 22 mars 2010 kl. 18:00:02
Kolla min tråd http://www.atvforum.se/Forum/index.php?topic=27306.0 om det kan vara nåt sånt. Om bakre bromsskivan glappar så kan skruven jag skriver om vara lös.
Jag hörde iofs inget skrammel, men ändå... kan det lossa på ett ställe så kan det lossa på ett annat.

Framdiffens Visco-lok har ju egenheten att den gärna hackar vid spinn, iaf när det inte spinner så fort. Principen bygger på hjulens hastighetsskillnad: Ena hjulet spinner och det andra stannar, vilket leder till att diffbromsen greppar; båda hjulen spinner (det ena saktare), men då minskar diffbromsens grepp och hjulet kan stanna igen...
Titel: SV: Skramlar vid spinn
Skrivet av: T Bergman skrivet 13 april 2010 kl. 00:07:44
Ja hade ungefär samma problem med min 500 att det skrammlade när det spann på låga varv lr när man skulle smyga iväg, precis som om det skulle vara glapp i drivlinan men ja bytte rem sen blev det bra! antagligen så va det nån midja på remmen som ställde till det!