ATVForum, allt om fyrhjulingar

Annonsörer, Prenumeranter och ATV/Quad-Föreningar. => Annonsörer, Prenumeranter och Föreningar => Svenska Atv & Quad Racing Föreningen => Ämnet startat av: SVENSKQUADRACING skrivet 23 juli 2008 kl. 00:22:24

Titel: RM QUADCROSS NORABYGDEN INSTÄLLT
Skrivet av: SVENSKQUADRACING skrivet 23 juli 2008 kl. 00:22:24
Hej!!

Inställt pgr fyrhjulingsföreningen har ingått ett avtal med SVEMO om att inga andra tävlingar får genomföras eller arrangeras på deras tävlings datum som är satta enligt deras avtal...

Vi letar just nu flera datum för RM
Och vi har flera på G...

Vi kan inget göra åt det som hänt,,  Det här är SVEMO och fyrhjulingsföreningens förtjänst.
Norabygden kommer att satsa på ny tävling nästa år..

Just nu är www.teamwestom.com den tävlingen som vi vill att ni anmäler er till snarast.

Vad är på G???

Jo detta är på G...
Hökensås,Botkyrka,Borås,Saxtorp...
Sommaren är inte slut och hösten har inte kommit heller..

Så håll ut vi kommer att se till att Ni som vill bli och vara Rikets Mästare skall kunna bli det om de så skall bli endast 2st tävlingar i RM Quadcross..

Hälsningar
www.svenskquadracing.com
Quadcross Ansvariga
På Svenska Atv & Quad Föreningen
Titel: fy fasen
Skrivet av: arvikaquad skrivet 23 juli 2008 kl. 00:46:43
Jag trodde att RM va ett mästerskap i svemos regi och hur fasen kan de då göra så för mig vetligen går mästerskap före och de mindre tävlingarna får flytta datum så är det i motocrossen i alla fall ???????????? :evil:
Titel: RM QUADCROSS NORABYGDEN INSTÄLLT
Skrivet av: klotsvenne skrivet 23 juli 2008 kl. 21:36:21
TRÅKIGT  när det blir så här....men nya friska tag ..o vi lyfter på hatten för shOcklund o co...som tycker att quadracing på SM nivå inte ska existera tydligen....nästa år blir det förhoppningsvis runt 6-8 del tävlingar som det var tanken i år...det blir bara bättre o bättre... :lol:
Titel: RM QUADCROSS NORABYGDEN INSTÄLLT
Skrivet av: SQC_Fyrhjulingsforeningen skrivet 23 juli 2008 kl. 23:53:45
Fyrhjulingsföreningen jobbar för att skapa flera tävlingar för Quadförare, efter som det är svårt att få till tävlingar ihop med andra så har vi valt att arrangera tävlingar själva, och där alla som vill kan vara med (Kids, Knattar, Ungdomar, Vuxna, mfl) vilket kräver mycket arbete.

Vi ser verkligen fram mot att det blir MÄSTERSKAPSTÄVLINGAR och tycker att det är jätte bra, och ser vår SQC serie som ett komplement till dom, det bör ju vara bra att det ordnas fler tävlingar i Quad än bara mästerskapstävlingar, för vi vill ju att flera skall köra och att sporten skall växa sig stor.

Svar på påstående.

1. Svemo arrangerar inga tävlingar utan det gör klubbarna, Svemo gör reglerna som skall följas. (obs det måste var 3st RM-tävlingar annars avlyses Mästerskapet)

2. Vi har ett avtal med Svemo som säger att vi får ordna tävlingar (det är jätte svårt att få till tävlingar annars) SVEMO tyckte att Quad är så litet ännu så man ville inte att tävlingarna skulle konkurrera med varandra.
Vilket vi tycker är bra.

3. Att mästerskapstävlingar ska gå före "mindre" tävlingar är riktigt, men mästerskapstävlingarna skall också ansökas om i tid (i slutet av året för nästa års mästerskap), inte bara Fyrhjulingsföreningen utan alla klubbar måste ha en chans att planera sina tävlingar i god tid där av reglerna för när ansökan skall vara inne.

4. Vi har 4st helger på ett helt år när vi kör SQC tävlingar vilket inte har varit någon hemlighet, inte heller avtalet har varit hemligt, vi har lagt upp det på ATV Center, på våran hemsida, utöver det har Robert Ekvall (Ordförande i Svensk Quadracing och dessutom Adjungerad för Quad av Svemos Motocrossektion, Vi tillstyrkte att Robert skulle få den rollen när Svemo frågade oss)  han har känt till avtalet från början då han fått del av det från Svemo, vi har också ringt till honom och flera å upplyst att datumen krockar.
Så att lägga tävlingarna på andra datum borde gå om man tagit hänsyn till det från början.
Vi tog hänsyn till alla tävlingar vi kunde hitta, både svenska och dom i andra länder och därför har vi inga tävlingar i Juli Augusti.

Så sluta nu kasta skit på oss och lägg ner påhoppen, ingen vinner på det.
Fyll på startfälten så att det blir riktigt många startande på ALLA tävlingar då blir det bara enklare i framtiden.
Titel: hej.
Skrivet av: tldpredator skrivet 26 juli 2008 kl. 18:42:59
fan va tråkigt att det ska bli såhär ni grabar i svenskquadracing som satsat så hårt att få fram denna HÖGSTA racing serie inom quad i sverige... måste kännas som ett bakslag..men även alla kanske inte säger detta till er , så framför jag min egentalan och förhoppningsvis andras som håller med mig. Vi är jätte tacksamma för det jobb ni lägger ner på detta, utan er hade det inte vart nåt. stor eloge till er. vi vet att ni gör ert bästa..

arrangemanget i nynäshman var kalasbra det var sm status genom hela tävlingen. mycke publik. inge krångel.. ja allt flöt på kanon bra. och det är bäl nynäshman mck samt ni som ska ha den äran att ni gjort ett bra jobb..

inte för att klanka ner på fyrhjulingsforeningen nu, men jag pratade med en skotercross åkare som vart och sett tävlingen i gävle, och de sa att det var dåligt arrangerat och mkt lite publik....
Titel: RM QUADCROSS NORABYGDEN INSTÄLLT
Skrivet av: Glenn Ocklund skrivet 27 juli 2008 kl. 13:26:54
Jonas Hoff på Teknis, Tomas Larsson på SMK Hedemora, Harald Svanberg på Östhammars MK, Kardewall på MK Orion, Roger Jansson på MK Rimo, Stefan Polaris handlaren i Nynäshamn, Arvika MK, Svensk quadracing och Fyrhjulingsföreningen och några till klubbar och personer runt om i Sverige jobbar helt ideellt med att arrangera träningar och tävlingar i backe, is, gräsbana, cross och motard. Sedan har vi ett antal företag som Nicklas Lundbäck Atv racing team, Niklas på Minhoj, Ola på HE Motor, Sören Fransson på Yamaha center i Umeå, Anders och Jonny på Fyrjuling.se, Denada, Mikael Klausner på IKP Racing och jag själv på quadshopen som hjälper till med att ta fram nya förare, sponsra med mtrl hjälp och erfarenhet för att nya förare ska kunna få chansen att etablera sig inom quadracing i våra team och få möjligheten att testa på att tävla utomlans. Dessutom förgyllde Lundbäck Linköpings banan förra året med 10 förare från Europa av topp klass! SQC med 5 Norska förare av hög nivå.

 Alla jobbar på olika sätt med olika visioner men med samma mål, att sporten skall bli större. I SQC har vi en långsiktig plan med att först skapa nya förare. Ett samarbete med Svemo och en värdegrund för våran idrott, där vi skapar träning och tävlings möjligheter för alla i både cross och motard med bra banor och säkerhet i fokus. Helt själva med en liten stab och utan att sitta i knäet på andra arrangörer gör vi detta tillsammans. Vi är bara inne på andra året ännu med helt nya knatte klasser och STD klasser och SQC utvecklas med förarna hela tiden och vi har inte tänkt stanna upp med det, detta var planen -06 då jag och Pär-Erik Nordlander startade Fyrhjulingsföreningen och SQC.

 Själv startade jag upp MC på MK Rimo -03 och har jobbat på skapligt sedan dess med tex, första RM i quad, som bäst med 26 vuxna och totalt 93 mc på starten. Publikrekord som mest med 1200 st omsatte 140 000:- på en tävling med bra mediebevakning och Freddy Papunen på quad. Först med att solo och quad skulle köra ihop, MK Rimo är idag Sveriges största quad klubb. Sitter med i Is Riksdagen för att bevaka och föra fram quadens åsikter, jobbar mot Finsk quadracings förarförening och var inbjuden i vintras på deras årsmöte för att diskutera  regler över gränserna. Ordnade för 4 år sedan 4 Svenska förare på deras Ice Road Racing SM tävling som var en test med ATV klass och våran medverkan gjorde så att quaden hamnade under Finska mc förbundet och inte bil. Har tagit fram regler för drag racing för quad som jag startar upp nästa år med Pedda på Svemo, och en test drag racing tävling prel 30 aug i år.

Har jobbat upp goda kontakter med klubbar, branschen och Svemo, har med Nordlander suttit i möten med Svemo och jobbat fram förslag för sporten med ett test avtal -08 som tex skoterlicens för 1590:- och för att säkra tävlingarna skrev Peter Isgren(svemo) in klausulen om att inga quad tävlingar över huvud taget får krocka åt något håll, även det gagnar alla utövare. Besökt ALF med Nordlander en hel dag utan betalning på arbetstid, och fått stöd och pengar till SQC av Yamaha, Honda, Suzuki, CanAm och Kawasaki under -08. Skapat ett media intresse för quad i 4 tidningar som jag jobbar med flera gånger i veckan, IB(Svensk motor sport), Bomber, ATV-Quad, Finska Bomber och Race. Betalade själv en hel tävling som var gratis för förarna i Åkersberga, Sveriges först Indoor Ice Racing med Svenska Suzuki teamet Ola eifrem bla och 17 quad förare från hela landet och 2 förare från Finland, stunt killen Andreas Gustavsson och 600 publik som fick se detta gratis. Gör en serie nu med Indoor Ice i Sverige.
 Bjöd in Mange Jensen, ansvarig utgivare på Bomber, på gräsbane tävlingen, ställde upp med en RST quad från Fam Erixon och betalade hela kalaset själv. Allt för att få media utrymme och fick samtidigt dit Wallsten på IB där tävlingen hamnar på heta listan och som rep för första gången! Även det gynnar alla. Dessutom fixat med Wallsten på IB ett stort 2 dagars rep på SQC 3, 4 helsidor om SQC och Fyrhjulingsföreningen i IB även det gagnar alla!

Att vi alla jobbar dag och natt för sporten, och jag själv i SQC serien med att göra tävlingarna så bra det går och säkerställer med avtal ett år i förväg, kan uppröra så i den milda grad att quadcross ansvarig på SQR uttalar sig så kränkande och felaktigt att Svemo fick ringa och kräva en korrigering på Svensk quadracings hemsida det gör mig besviken! Även jag vill ha ett RM, men min uppgift i år är SQC tävlingarna inte RM. Det finns ingen konkurrens mellan SQC och RM båda behövs, personligen tror jag ett samarbete mellan föreningarna skulle gynna alla. Jag är inte främmande att hjälpa till att arrangera en RM tävling, vi har banorna och staben som krävs, så det blir 3 st. Ingen gynnas av att RM floppar, även jag är quad förare kanske inte så bra men brinner för sporten.

 Det är naturligtvis fritt att påstå vad man vill men i stället tycker jag att du ”Klotsvenne” skulle använt de uppräknade klubbarna, teamen och företagen som förebild för andra hur man gör för att etablera sig och arrangera tävlingar. Hur vi möjliggör för andra att dra nytta av det intresset vi skapar för sporten. Vill bara avsluta med att jag skäms över ditt sätt att vända detta arbete som vi gör till något negativt, dags att vara självkritisk kanske? Det är du som skall ge tjejerna och killarna chansen! Vi gör det redan.

Glenn Ocklund
www.quadshopen.se
Titel: RM QUADCROSS NORABYGDEN INSTÄLLT
Skrivet av: klotsvenne skrivet 27 juli 2008 kl. 16:15:12
..ja du glenn...det var inget kort litet inlägg du skrev...du ska självklart ha all uppmärksamhet o tack för allt ditt arbete inom quadracingen !!!!...men det finns många som kämpar o kämpat utan att utse sig själva som svensk quad racings stor boss...du gick ju ut för ett tag sen på hemsidan för em i quadracing o hälsade att "vi från sverige kommer ej vi ska köra sqc supercrosstävling"...vilket var fel...för team polaris med jesper rosling ska köra EM i danmark den 2-3 augusti....!!!!...http://www.vmslagelse.com/frontpage.php      ....kommer att bli ett grymmt start fält.....och enl säkra källor så är jesper o polarisen i topp trimm!!!.....det är inte långt till em i danmark så en resa dit o se em är nog ingen dum ide!!!...jag ska dit o köra!!!!(depåmoppe)... 8O  8O  8O ...jag ber om ursäkt om jag vart för nedlåtande !!!!  rock on!!! kram svenne... 8O  8O  8O
Titel: RM QUADCROSS NORABYGDEN INSTÄLLT
Skrivet av: Olle_deak skrivet 27 juli 2008 kl. 17:12:27
Ja Glenn, är det någon som ska ha cred för att föra sporten framåt så är det Du!
Titel: RM QUADCROSS NORABYGDEN INSTÄLLT
Skrivet av: Glenn Ocklund skrivet 27 juli 2008 kl. 23:05:00
Såg inlägget och det var inte från mig, det förstår man på innehållet som var felaktigt. SQC har ingen verksamhet under juli-aug och ingen supercross! Finns flera med samma namn tydligen, önskar Jesper lycka till som enda Svensk i EM:et så vitt jag vet.  :)