ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Can-Am/Bombardier => Ämnet startat av: Slammer skrivet 29 augusti 2006 kl. 00:07:38

Titel: Upphissning
Skrivet av: Slammer skrivet 29 augusti 2006 kl. 00:07:38
Tänkte bara kolla hur ni gör som hissar upp era maskiner på bakhjulen för att kunna meka/tvätta under maskinen. Är det något man skall tänka på INNAN man hissar upp den, typ tömma den på soppa eller dylikt. När man sedan tar ned den, skall den då stå ett tag innan man kan ta den i bruk igen?

När man hissar, kan man använda vinschen då att både resa och säkra den med?
 :?:  :?:  :?:
Titel: Upphissning
Skrivet av: Egedal skrivet 29 augusti 2006 kl. 00:18:47
Jag har en predator och brukar lägga i en växel och sedan lyfta och putta upp den i fram bumpern, gör inget innan, sedan bara puttar jag ner den, det går bra för mig iaf.
Titel: Upphissning
Skrivet av: Elin skrivet 29 augusti 2006 kl. 16:15:15
Ja antingen tar man bara och lyfter upp den "för hand" på nå pallbockar eller så kör man upp den på 4 "hemgjorda" bilpallbockar i trä...sen är det bara slå in parkeringsbromsen och börja :)!...SMCn gick ju bra att bara lyfta för hand på pallbockar men hondan kör man hellre upp på bockarna (med ramp) så man slipper slita ut sig den väger ju ton!
Titel: Upphissning
Skrivet av: Slammer skrivet 29 augusti 2006 kl. 22:25:26
Jag är mest ute efter de lyft som man bland annat sett här på forumet där ATVn står på bakhjulen och man enkelt kommer åt att meka med hasplåtar, plogfästen, underredsbehadling etc. Maskinen i fråga kommer att vara en Outlander 800 Max så det är runt 320 kilo som skall baxas upp i luften  8O

Att köra upp den på pallbockar är ju helt klart rätt förfarande om man skall ligga under maskinen men kan jag slippa så avstår jag från ligghore stuket och arbetar med maskinen stående  :) (Lat av naturen)

Den har ju inte heller några växlar som kan hålla emot om man skulle lyfta den på det sättet och återigen träder vikten in (man skulle va en Arnold)

Så frågan riktas denna gång lite tydligare till de som lyfter upp fläskbergsmaskiner i skyn. Hur gör ni? Är det enligt min ursprungliga fråga eller finns det andra sätt?

Tack för svaren Elin och Egedal
Titel: Upphissning
Skrivet av: Libba skrivet 29 augusti 2006 kl. 22:28:00
Säät en krok i tacket i vinscha den i stående läge. Eller sätt två krokar å han en vinsh fram å en bak :)
Spar ryggen!
Titel: Upphissning
Skrivet av: Slammer skrivet 30 augusti 2006 kl. 00:43:12
Hahaha, två krokar, en i var ände = Vinterförvaring :lol:
Kan man gå under ATVn där den hänger.

Jag tänkte mig det, men undrar bara om man behöver tänka på något innan lyftet (soppa, olja etc. etc.) Och också om maskinen behöver stå och "lugna" ned sig efter att man sänkt den. Typ så oljor å sånt rinner tebaks till sina platser. :wink:
Titel: Upphissning
Skrivet av: algiz skrivet 19 oktober 2006 kl. 11:38:01
när jag vill greja under min xt 400 så kopplar jag på vinchen till min travers i taket och vinchar upp den.. jag har faktiskt provat att hänga upp den  helt och det gick bra då iaf  8O ..
jag bryr mig inte om att tappa ut någon soppa eller olja.. börjar det läka så firar man ju bara ner den igen och tappar ur det som läker .. men man BÖR ju vänta en stund men att åka ut och gasa efter att man firat ner den igen, så att oljorna hamnar där dom gör nytta..
Titel: Upphissning
Skrivet av: stefffe skrivet 23 oktober 2006 kl. 13:41:26
ja vinchen sitter ju där av olika anledningar ;p