ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Bashan/Badboy => Ämnet startat av: mackanigbg skrivet 21 december 2013 kl. 19:00:44

Titel: Hjälp! Förvirrad ang. bestyckning av förgasare
Skrivet av: mackanigbg skrivet 21 december 2013 kl. 19:00:44
Jag har satt på ett High End fullflödessystem till min BadBoy Elite 250. Det jag köpte var ett kort litet munstycke, mellan 5-10 mm långt. När jag sedan pillade isär förgasaren och lossade koppen under och sedan munstycket som satt upp och ner inne i mitten i koppen i underkant, så var det ett långt munstycke, ca 40 mm långt.

Ska jag köpa ett sånt långt med nr 120 och montera där istället?

Ska jag använda det korta jag har köpt och sätta där?

Ska jag använda det korta och byta det på något annat ställe i förgasaren och behålla det långa där det sitter?

Eller

Ska jag byta det långa till ett annat långt med högre nummer på SAMT byta det korta (var det nu sitter) jag köpt också, dvs byta två munstycken till högre nummer?

Mycket tacksam för snabbt svar då BB:n står isärmonterad!

_________________
BadBoy Elite 250 cc 2013 med High End fullflödessystem
Titel: SV: Hjälp! Förvirrad ang. bestyckning av förgasare
Skrivet av: Fridolf skrivet 21 december 2013 kl. 20:51:38
Vet inte vad det är för förgasare på Badboy men gissar på Mikuni eller mikuni-kopia. Det låter nästan som att det långa munstycket du beskriver skulle vara lågfartsmunstycket eller "Pilot jet" på utrikiska.
Har du bytt avgassystem så är det huvudmunstycket eller "main jet" som du förmodligen vill byta. Bara för att jävlas med folk så finns båda dessa typer av munstycken i en uppsjö av varianter :-\. Titta efter en gång till. Det borde sitta ett till munstycke strax intill det du redan har tagit loss. När du har hittat det så lossar du det försiktigt och förslagsvis så tar du det gamla munstycket med dig till en välsorterad handlare så kan de hjälpa dig att få rätt typ av munstycke.
Alternativt så tar du med dig hela förgasaren. 
Lycka till  ()p
Titel: SV: Hjälp! Förvirrad ang. bestyckning av förgasare
Skrivet av: mackanigbg skrivet 27 december 2013 kl. 08:55:26
Tack så mycket för ditt snabba och engagerade svar! Jag hade kontakt med Christer på braigasen.se efter att jag skrev mitt inlägg, och fick då veta att det munstycke jag var säker på var huvudmunstycket också var det. Det lilla munstycket satt dock ihop med ett emulsionsrör vilket gjorde att det såg ut som ett lågfartsmunstycke. Har nu efter några olika försök blivit nöjd med det 120-munstycke jag har i :)
Tack igen!