ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Can-Am/Bombardier => Ämnet startat av: bersman skrivet 2 maj 2012 kl. 08:59:46

Titel: Värme problem kanske
Skrivet av: bersman skrivet 2 maj 2012 kl. 08:59:46
Tja
Va ute på en 3 timmars tur igår i värmen å körde. De sista på vägen hem började den gå lite tungt å mota lite då å då. Ja kunde ligga i ca 40kmh på väldigt lite gas då gick den utan problem men gav ja lite mer gas så börja den gå riktigt ojämt. När ja stanna så var tomgången som vanligt å inga varnings lampor lös eller något annat. En polare pratade på att de kunde vara pumpen som börjar ge upp å att de va vanligt. Någon som fått maskinen överhettad å vet vad som händer då. De borde dyka upp något i displayen om den blir varm tycker ja. Var väldigt lite bensin i den när detta skedde å. Kanske ska mäta bränsletrycket kanske?
Titel: SV: Värme problem kanske
Skrivet av: Mackan2 skrivet 2 maj 2012 kl. 20:06:09
Jag har ett liknande problem med min Renegade -07 och fick tips om att mäta bränsletrycket. Jag trodde problemet var borta när jag fick fylla på glykol men det återkom och det var efter en lång åktur. Jag har en optimizer som var för snålställd på 1/4 och 1/2 gas så det kan vara om kanske insprutet får fnatt efter ett antal mil, det är inte fel att byta bränslefilter också. Bränsletrycket är nog det jag skulle kolla först. /Marcus
Titel: SV: Värme problem kanske
Skrivet av: bersman skrivet 2 maj 2012 kl. 21:51:12
Ja skulle tänka mig att de ä bränsle relaterat när de vart som de va. De mota som fan när ja körde de sista å då hade ja kört ganska länge på väldigt lite gas. Ska ta å försöka att leta upp bränsle filtret i morgon å byta de :) starta den en sväng förut å rusa upp den å nu gick den som den skulle. Får nog även kolla optimizern sä de inte ä samma som för dig att den ä snålt ställd på lite gas.
Tackar för svar  ()p
Titel: SV: Värme problem kanske
Skrivet av: Mackan2 skrivet 2 maj 2012 kl. 22:28:53
Ok, jag körde nästan 6 mil igår utan problem, det skulle vara konstigt om det var pumpen, jag ställde om min HMF optimizer till grundinställning+nytt bränslefilter (det går bra med ett litet i plåt som har 8mm slang anslutning) sen hällde jag i Ki akut rengörning fast det kanske inte hjälper ett dugg, vi får testa vidare  ;) jag ska låna en bränsletrycksmätare och köra en lång tur så får vi se om problemet kommer tillbaka. Som sagt jag kan också stänga av min när den går dåligt och sen fortsätta som inget har hänt ':)
Titel: SV: Värme problem kanske
Skrivet av: Mackan2 skrivet 5 maj 2012 kl. 16:09:51
Jag har idag kört ca 15 mil utan några problem så det verkar i mitt fall varit inställningar, så kolla över optimizern å ta en långtur :)
Titel: SV: Värme problem kanske
Skrivet av: Mackan2 skrivet 14 juli 2012 kl. 22:16:03
Mitt problem kom tillbaka när utetempen steg en bit över 20 grader, vi är inte ensamma om detta bekymmer (om man googlar lite), jag tror det är bensin förångning som är boven. Jag har känt på tanken och bränsleledningar å filter och det blir rätt varmt vid varma dagar. Jag har satt på isolering på filter och slang men det hjälpte inte, jag ska testa att isolera tanken också. jag hoppas på ett svar i denna trådväckning ;)
Titel: SV: Värme problem kanske
Skrivet av: Mackan2 skrivet 27 juli 2012 kl. 17:17:31
Nu har jag sköljt ur tanken och rengjort grovfiltret + tryckregulatorn (det fanns en hel del sandkorn mm), det har funkat bra i värmen nu 8) Jag vågar inte säga att det är bekymret men det är helt klart värt att kolla upp ;)