ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Arctic Cat => Ämnet startat av: Lars Gahnström skrivet 27 maj 2012 kl. 23:00:36

Titel: Drivaxeldamask lossat
Skrivet av: Lars Gahnström skrivet 27 maj 2012 kl. 23:00:36
Hej!
Har en arctic cat 700 traktor som jag köpte förra året och idag efter en tur upptäckte jag att en av de inre drivaxeldamaskerna lossat och förskjutit sig in mot drivlinan. Antagligen av en gren som fastnat.Klämringen  sitter kvar och sitter hårt men damasken är nu klämd men hel och jag ser ett spår i axeln där den skall sitta. Lite fett har kommit ut. Den har inte gått långt med detta fel.
Min första tanke var att lossa Klämringen och sätta den tillbaka men det ser ut som om den är av "engångstyp". Går den att lossa och spänna fast på rätt ställe? Måste jag skaffa en original och behöver man ett speciellt verktyg? Eller kan jag använda en vanlig Klämringen i lämplig storlek?

Alternativet är att ta den till mek men det är långt och krångligt men jag är ingen supertekniker så det kanske det bästa.

Ytterst tacksam för svar. Funderade på att köpa drivaxelsskydd för två månader sedan men det blev aldrig av, typiskt...

Med vänlig hälsning, Lars

Titel: SV: Drivaxeldamask lossat
Skrivet av: Marcus-84 skrivet 28 maj 2012 kl. 05:45:01
Finns att köpa universal klämringar, man nyper ihop en del med avbitare å andra drar man å viker så den spänns. Inga specialverktyg är nödvändiga! ;) Kolla så att fettet i damasken är rent, byt om det känns eller ser smutsigt ut!
Titel: SV: Drivaxeldamask lossat
Skrivet av: Oskar P skrivet 28 maj 2012 kl. 18:51:17
dom där klämringarna som sitter original går att återanvända, men det är lite trixigt, man får nypa ihop med en polygrip på ett speciellt ställe så att den släpper i "hakarna"
annars borde det ju gå att ta tag i damasken och dra den utåt tillbaka i spåret igen om det är lite fett mellan axeln och gummit
Titel: SV: Drivaxeldamask lossat
Skrivet av: Lars Gahnström skrivet 28 maj 2012 kl. 21:03:37
Hej och tack för tipsen!
Jag lyckades få tillbaka damasken, det största motståndet kom från att det var vakuum i damasken. Med andra ord inget hål i damasken i vart fall. Väl på plats gled klämringen med damask mot drivaxeln kanske pga det var fett emellan. Jag gav den en liten försiktig kläm och den verkar nu ha fastnat. Skall hålla uppsikt på det och överväga att byta klämringen.

Skall nu vara lite mer försiktig på hyggen och beställa skydd. Någon som vet vilka som är bäst till en rimlig slant?
Lars
Titel: SV: Drivaxeldamask lossat
Skrivet av: Oskar P skrivet 28 maj 2012 kl. 22:48:56
Westbike i Mellerud säljer aluminiumskydd av deras egen design tillverkade lokalt, enkel montering! tror en sats kostade 2000kr runt om.