ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Can-Am/Bombardier => Ämnet startat av: ErikW skrivet 5 juli 2008 kl. 20:04:16

Titel: Bugg i min Renegade?
Skrivet av: ErikW skrivet 5 juli 2008 kl. 20:04:16
Hej! Helt ny här...
Jag var med om detta på min helt nya Renegade. Det lät konstigt när jag körde och när jag stängde av den så låg startmotorn på. Trots jag tog ut nyckeln och drog över dödarbrytaren fortsatte startmotorn att tugga. Jag satt i nyckeln igen och slog på brytaren så den gick igång. När jag stängde av den igen så var allt som vanligt och detta har inte upprepats. Någon mer än mig som varit med om denna fadäs?//ErikW
Titel: Bugg i min Renegade?
Skrivet av: MacGyver skrivet 5 juli 2008 kl. 20:52:23
Låter inte bra men jag har inte råkat ut för det...
Och jag har inte hört någon annan heller...
Du bör nog prata med ÅF så att dom vet om det så att inte en brunnen
startmotor kommer som en överraskning..
Titel: Bugg i min Renegade?
Skrivet av: Edholm skrivet 5 juli 2008 kl. 21:19:46
Lät mest som ett startrelä som häktat upp sig...det smörjs inte alltför flitigt (inte alls, ungefär) när de flesta startreläer tillverkas. Med tanke på att startmotorn fortfarande gick när du vridit av nyckeln. Samma sak händer om du kortsluter de positiva kablarna som är ansluta till reläet. Motorn går, även om inget annat är igång.  När sen allting plötsligt återgick till normalt igen, så lossnade antagligen mekanismen i reläet av strömsignalen som blir när man vrider på tändningen eller trycker på startknappen.  

Reläet finns för att enbart startknappen är för vek för de strömstyrkor som startmotorn ska ha.  Därför går enbart startknappens signal till reläet som skickar fram ström till startmotorn i sin tur.


Var det blött ute när det här hände? Kan ha hoppat in fukt i det som kortslöt alltihop också.
Titel: Bugg i min Renegade?
Skrivet av: ErikW skrivet 5 juli 2008 kl. 21:33:22
Tack för svaren! Nej torrt som i en fågelbur var det. Jag hatar sånt som lagar sig själv! Startreläet är ju det som felar. Edholm har kollen! Smörjning var det... Duger WD40?
Titel: Bugg i min Renegade?
Skrivet av: Edholm skrivet 6 juli 2008 kl. 14:40:55
WD-40 är en av mina favoriter iaf...både funkar bättre och luktar godare än liknande grejor som te.x 5-56.  :)

Just i startreläet bör det nog finnas något lite tjockare..Lithiumfett borde vara lämpligt för att hålla vattnet borta och smörja det elektromekaniska.  Om du kan pilla bort kåpan på reläet dvs, kan vara lite trixigt.  

Annars är WD-40 modellen som sagt...