ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Can-Am/Bombardier => Ämnet startat av: Outlander800xxc skrivet 5 maj 2013 kl. 13:17:31

Titel: Bränslefiffel på 450 eller bara sur?
Skrivet av: Outlander800xxc skrivet 5 maj 2013 kl. 13:17:31
Hej..

Jag har håll på starta min 450 i helgen och misstänker jag har surat ner den. Dock vet jag att bränslepumpen eller iaf relät till pumpen brukar krångla.

Hade inte laddat batteriet på länge och den han väl sura ner sig. Dock har den startat bra förr efter någon timme med laddaren.

Men så börjar bli lite fundersam på pumpen, när man vrider nyckeln så inbillar jag mig att pumpen surrar ett par sekunder längre än tidigare. Det borde inte vara fel på relät med andra ord men något tok bör det vara. Skulle den fortsätta ännu längre om det vore svårt att pumpa bränsle?

Den har ibland varit svårstartad trots bra fart i batteriet. Typ 5 långa försök innan den startar och sen går klockrent. Genom att den går perfekt när den väl startar borde den få bränsle utan problem.

tips och idéer?

Blåser mindre storm ute och har inte plats inne så jag vill inte börja riva allt för mycket.
Titel: SV: Bränslefiffel på 450 eller bara sur?
Skrivet av: Pelle_jkpg skrivet 5 maj 2013 kl. 22:39:54
Hur är det med stift och luftfilter? Nytt o rent?
Titel: SV: Bränslefiffel på 450 eller bara sur?
Skrivet av: Outlander800xxc skrivet 14 maj 2013 kl. 20:41:52
Hur är det med stift och luftfilter? Nytt o rent?

Luftfiltret var bra bränslefuktigt. Provade starta öppet men det är väl stiften som är blöta, de har jag inte kollat, såg halvtrångt ut. Kommer man åt ändå utan att plasta av maskinen?

Har bara 40 minuter tur och retur till återförsäljaren och fått vettigt pris på att byta in den mot en 2013.

Den hade ju gått några timmar av en tidigare ägare och var ett spontanköp på min lunchrast. Köper annars av princip aldrig något fordon begagnat så det känns fel att köra något en annan köpt ny.

Känns fel att lägga tid och energi på fordon jag inte har 100% koll på.