ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Arctic Cat => Ämnet startat av: Stohre skrivet 14 mars 2013 kl. 10:17:01

Titel: Trasigt block!
Skrivet av: Stohre skrivet 14 mars 2013 kl. 10:17:01
Hej. Jag har lyckats att få ett riktigt haveri på min arctic cat 500 aut -01:a! Fick antagligen ett backslag och då knäcktes blocket och kåpan där pinnen som håller i det startkugget som sitter mot svänghjulet sitter. Någon som har någon idé hur jag ska göra nu? Jag funderar på att beställa en ny kåpa, för den är inte så dyr, men ena motorhalvan går inte att köpa bara den, utan det blir då ett helt kit och det är svindyrt! Rev allt och har gjort rent och sen tog jag bort startkuggen, ihop med den igen och nu kör jag utan elstarten, rycker igång. Det är så tråkigt bara, för det känns som om maskinen är "halv" när man inte kan trycka på knappen.
Titel: SV: Trasigt block!
Skrivet av: Utopiazz skrivet 14 mars 2013 kl. 14:39:44
Har du någon bild på hur det ser ut?

Det kanske går att svetsa ihop delarna?
Titel: SV: Trasigt block!
Skrivet av: Hakerik skrivet 14 mars 2013 kl. 15:17:06
Om det inte går att svetsa i hop skadan kan en ny del tillverkas kanske billigare än orginal.
Kolla här http://www.hpgab.se/sv/fordon.html (http://www.hpgab.se/sv/fordon.html)
Titta på fliken aluminium gjutning. Kolla vad det kostar att få en ny block halva gjord.
Undersök också marknaden för företag som gör protoyper med 3D printer i metall
så kallad SLS  laser sintring. Det finns 3D print teknik nu för tiden. Snart behöver vi inte beställa en orginal del, bara att få en ny "orginal" del tillverkat "över disk"
Titel: SV: Trasigt block!
Skrivet av: Stohre skrivet 14 mars 2013 kl. 15:20:52
Tyvärr har jag ingen bild, jag har satt ihop igen så jag kan inte ta en heller. Bitarna som brytits loss är nog för små för att svetsas på igen. Funderar på om man skulle kunna borra upp lite, både i motorblocket och kåpan och tillverka två hylsor som man kan svetsa fast. Men jag har ingen aning om vem som skulle kunna göra det! Och då måste jag verkligen riva hela motorn :( så att jag kan få den till någon som skulle kunna fixa det! Bor i Karlstad.