ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Can-Am/Bombardier => Ämnet startat av: extruder skrivet 24 november 2012 kl. 22:01:18

Titel: När ska man nyttja garantin?
Skrivet av: extruder skrivet 24 november 2012 kl. 22:01:18
Har varit en hård heldag ute i skogen så har mina första elproblem börjat på min outlander(efter 35timmar) >:(. Började med att den larmade för övertemp och kände en glykoldoft stannade maskinen och märkte att fläkten inte gick, kollade säkringen(den var hel) ryckte ur reläet och kände att den var glödhet satt tillbaka allt och provstartade och vipps så fungerade allt som det skulle.

Sedan vid hemkommst så gjorde jag en grundlig tvätt utan högtryckstvätt, när jag sedan startade maskinen så lät jag den stå på tomgång i ca 5 min för att motor skulle bli varm och torka bort lite vatten,när jag ska köra ner den i garaget så märker jag att hastighetsmätaren flipprar upp och ner i olika hastigheter bara jag lagt i växel(nu börjar det tänkte jag :(veryangry):). Väl nere i garaget så fungerar allt som det ska.

Min fråga i allt till o från krångel är: Ska man lämna in maskinen? Felen är ju väldigt sporadiska(dom kanske aldrig mer uppenbarar sig). Visst man kör hårt och blött, men det borde dom ju vara konstruerade efter och sådana här elfel som kommer till o från gör ju att man tvivlar på långturer ute i ingenmansland, det är inge kul att bogsera ute på en blötmyr eller i ett stenravel.

//Extruder
Titel: SV: När ska man nyttja garantin?
Skrivet av: rally nizze.. skrivet 24 november 2012 kl. 22:05:37
tycker du ska ta kontakt med åf ang felen det är ju garanti på maskinen
Titel: SV: När ska man nyttja garantin?
Skrivet av: Micce skrivet 25 november 2012 kl. 10:31:37
Kylfläkten är ett vanligt fel på can am.
Tror åf byter direkt utan problem
Titel: SV: När ska man nyttja garantin?
Skrivet av: extruder skrivet 25 november 2012 kl. 16:14:15
Tråkigt med fel bara som förmodligen inte kommer att visa sig om man lämnar in maskinen till åf. Men ska försöka få den berömda tummen ur och ringa till åf för en liten diskution.

//Extruder
Titel: SV: När ska man nyttja garantin?
Skrivet av: extruder skrivet 11 januari 2013 kl. 17:57:17
Nu har jag lämnat in maskinen då givaren/sensorn till hastighetsmätaren har mer eller mindre havererat helt. Så nu är det bara att vänta, de sa förövrigt att det felet hade dom aldrig varit med förut :hmmm: men så kanske dom bara säger för att hålla Can-Am`s fana högt.

//Extruder
Titel: SV: När ska man nyttja garantin?
Skrivet av: Micce skrivet 11 januari 2013 kl. 20:10:39
Can am och dess garanti är ju som ett lotteri
Titel: SV: När ska man nyttja garantin?
Skrivet av: extruder skrivet 25 januari 2013 kl. 18:59:52
Så nu är maskinen tillbaka i garaget efter verkstadsbesöket. Det blev ett givarbyte(hastighetsgivaren) på växellådan, så nu är can amen fit for fight igen. :)
Det tog lite för lång tid tyckte jag(två veckor) men de sa att dom hade så fullt upp med service på skotrar men jag antar att garantijobb kanske inte står högst upp i listan.

//Extruder
Titel: SV: När ska man nyttja garantin?
Skrivet av: mys pappan skrivet 25 januari 2013 kl. 19:11:03
Garanti jobb står längst ner på deras
lista för det är riktigt dåligt betalt för
dom tyvärr  >:(