ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Bashan/Badboy => Ämnet startat av: chefcalle skrivet 4 juni 2009 kl. 16:53:38

Titel: Avbruten nippel
Skrivet av: chefcalle skrivet 4 juni 2009 kl. 16:53:38
Hej! polaren skulle använda fettspruta och pumpa in lite i nippeln på höger fram och när han sätter dit sprutan så fastnar den i nippeln!? Var omöjligt att få loss den och sen till slut så gick det men då gick ju självklart nippeln av... manneman på din 1a bild du visar i min tråd om Köpa min 1a ATV  så ser man ju en nippel på vad grejjen nu heter, det var en han försökte spruta i fett, och den som gick av... Hur fan löser man det här och vad är det man ska köpa nytt? Väldigt tacksam för svar, vad jag sett på bilder så ser verkar det som den heter p-ända? Kan det va rätt?
Titel: SV: Avbruten nippel
Skrivet av: Edholm skrivet 4 juni 2009 kl. 22:58:23
Avbrutna smörjnipplar tar man loss med hjälp av ett passande torx-bits som knackas i i den kvarsittande delen av smörjnippeln. Ett lämpligt torx-bits har oftast en lika stor "stam" som hålet i smörjnippelbiten, och därefter sticker bitsets "hullingar" eller vad man nu ska kalla det ut utanför och gräver sig in i materialet på smörjnippelbiten när man knackar in bitset med en liten fönsterhammare. Var försiktig vid denna del av momentet då bitset inte får vika sig, utan det måste sätta sig ordentligt innan man ger sig på och gängar ut den gamla nippeln.  Smörjnipplar finns på sortimentask hos te.x biltema. Tror de kostade 40:- eller 60:- för en hel ask, så då kan man ju passa på att byta till vinklade så blir det lättare att komma åt vid smörjning också.

Torx-bitset blir inte förstört av den här behandlingen, det är bara att dra loss nippelbiten med en större tång, alternativt klämma fast biten i ett skruvstäd och dra ur bitset.
Titel: SV: Avbruten nippel
Skrivet av: Dar'Xol skrivet 4 juni 2009 kl. 23:15:56
Finns speciella satser att köpa för utbyte av trasiga smörjnipplar! Annars brukar en utdragare för avdragna skruvar/bultar funka utmärkt!
Sen är det så på de flesta smörjsprutor att man kan justera hur hårt det ska nypa åt runt nippeln! Man tar två blocknycklar o justerar munstycket med! Brukar vara rätt så lätt att se hur mycket man ska skruva, sen är det bara att prova på nippeln....
Good luck!
 :)
Titel: SV: Avbruten nippel
Skrivet av: chefcalle skrivet 5 juni 2009 kl. 10:04:56
ok tack så mycket för hjälpen!