ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Arctic Cat => Ämnet startat av: macke2811 skrivet 21 december 2014 kl. 08:36:13

Titel: arctic cat 366 svårstartad
Skrivet av: macke2811 skrivet 21 december 2014 kl. 08:36:13
Min 366:a från 08 är ett riktigt problembarn. Märkesverkstaden skakade på huvudet när jag berättade om fenomenet! Förutom att jag har hamnat byta tätningar än här och än där har den nu också börjat jävlas med starten. När jag (efter att ha rengjort förgasaren grundligt) var ut på en halvtimmes tur hände följande: Startade bra hemma på gården, körde 5min och stannade, startade bra. Sen körde jag ca 15 min och stannade. När jag efter en kvart skulle iväg startade den med nöd och näppe men gick sedan bra ända hem. När jag kom hem upptäckte jag att det läckte olja vid vevaxeltätningen på vänster sida (rann ut olja under skyddslocket). När jag efter ca 10 min skulle starta var det störtomöjligt. Den har krånglat från och till länge så efter att nu ha kunnat utesluta förgasaren prövade jag ta bort den ena batterikabeln och då startade den genast!!!
Förut har den varit svårstartad och då knappt gått på tomgång och spottat och skjutit när man gasat. Jag har trott att det är förgasaren men när jag tänker efter så är det när jag tagit bort batterikabeln som den har börjat funka igen!
Kan någon hjälpa mig med detta fel som märkesservicen har gått bet på!!
GodJUL!
Titel: SV: arctic cat 366 svårstartad
Skrivet av: Torbjörnen skrivet 21 december 2014 kl. 08:45:12
den kabel du tog bort borde inte ha med felet att göra om det nu inte är en elektrisk varv spärr eller en kabel som skapade kortis någobstans. var det en plus eller minus ?. men iaf.när du gjorde det kanske det vart bättre kontakt vid batteriet, spännings fall ?
Titel: SV: arctic cat 366 svårstartad
Skrivet av: hell-man skrivet 21 december 2014 kl. 09:24:49
Strömmät den lossade kabeln. Det kanske är nån värmemoj i förgasaren som hängt sig? Försök koppla bort delar av elsystemet till dtrömmen är noll.
Titel: SV: arctic cat 366 svårstartad
Skrivet av: Pv544 skrivet 21 december 2014 kl. 10:30:56
Är det automatchoke på den där?
I så fall kanske det kan vara den som strular och att det blir bättre utan strömmen.

Ang oljeläckage, kollat nivån på oljan?
Luktar oljan bensin?
Tänkte om den surar ner sig ordentligt och blandar ut oljan med bensin, då blir ju oljan tunnare och du får fel nivå. Borde kunna läcka ur lättare då.
Eller om den läcker ut kompression ut i motorn, dåliga kolvringar kanske. Eller om ventilerna är dåliga?
Vevhusventilationen funkar som den ska?

Ett kompressionsprov borde kunna vara ett bra sätt att mota bort några av dom funderingarna.
Och är det dålig kompression så kan man testa spruta i lite olja i tändstiftshålet, höjs kompressionen då så är det nog ringarna som är problemet.

366an är väl en Kymco mxu400 va? Fast i arctic dekaler?
Kanske kan hjälpa lite om du söker delar eller info på nätet.
Titel: SV: arctic cat 366 svårstartad
Skrivet av: macke2811 skrivet 21 december 2014 kl. 10:59:56
Det var pluskabeln som jag tog loss. Det är visserligen automatchoke på förgasaren men den har jag kollat och den funkar som den ska.
Oljan kommer ut vid vevaxeln som sagt men det undrar jag om inte kan hänga ihop med en taskig montering i samband med startmotorbytet som jag också råkade ut för. Då måste verkstaden också byta ett kugghjul i motorn(som dras runt av startmotorn) och måste då ta isär kåpan där statorn sitter för att komma åt. Jag misstänker att tätningsringen skadades då!
Kan det vara statorn som krånglar nu? Eller CDI:n? Tändpolen?
Jag tror att 366:an är samma maskin som Kymco MXU 375! Skitgrejer?
Titel: SV: arctic cat 366 svårstartad
Skrivet av: macke2811 skrivet 21 december 2014 kl. 11:12:22
Kompression och kolvringar har jag inte kollat men ventilerna är justerade av en fackman(hoppas jag)!
Titel: SV: arctic cat 366 svårstartad
Skrivet av: Pv544 skrivet 21 december 2014 kl. 11:44:48
Det kanske är givaren som styr automatchoken som strular?
Kanske går att koppla bort, eller styras manuellt?

Min uppfattning av kymco är att det är rätt bra grejer, hade lillebror mxu300 själv som förstamaskin och den kändes bra.
Dock kan man ju alltid ha lite otur och ha fått ett måndagsexemplar.

Startar den alltid bra när den är kall?

Titel: SV: arctic cat 366 svårstartad
Skrivet av: macke2811 skrivet 21 december 2014 kl. 12:01:13
Automatchoken reglerar sig själv genom temperaturförändringar. Strömledningen som går till den styr ett motstånd som värmer upp den under gång och sålunda "vet" choken att motorn är varm. Jag har mätt motståndet i choken(ohm) enligt instruktioner från nätet och kommit fram till att den borde vara hel. Jag har också visuellt sett att choken ändrar när temperaturen ändrar!
Jag startade nyss maskinen i garaget och den startade bra. Tyvärr måste jag få tätningen kring vevaxeln bytt innan jag vill åka ut och provocera den men som det var igår så blev den omöjlig när den blev varm. Kanske problemet kan vara batterikontakten som det föreslogs. Jag skall putsa polerna och kabelskorna ordentligt.
Jag funderar ändå mest på att det verkar som att någonting återställer sig i elsystemet när jag tar loss batterikabeln.....