ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Bashan/Badboy => Ämnet startat av: Blondie skrivet 25 april 2016 kl. 00:18:02

Titel: Ingen gnista
Skrivet av: Blondie skrivet 25 april 2016 kl. 00:18:02
tjena. nu behöver jag hjälp. jag vet inte vad felet är, min badboy får ingen gnista och den var igång innan idag och kört mycket i helgen och den tände till innan men dog igen och ingen gnista.

har testat annan stator, tändspole, regulator, cdi box och har bytt startrelä till en ny och får ingen gnista. hittat en jord punkt i ramen men ser bra ut. jag testat allt kollat alla kontakter jag hittat å de ser bra ut. och även stiftet e inte så gammalt heller.

vad ska jag kolla efter å vad kan tänkas vara felet?
Titel: SV: Ingen gnista
Skrivet av: vespa skrivet 27 april 2016 kl. 17:02:47
Du har väl testat med ett annat tändstift?
Titel: SV: Ingen gnista
Skrivet av: Blondie skrivet 27 april 2016 kl. 17:56:00
Du har väl testat med ett annat tändstift?

de e väll de första man testar e byta stift.
tändstiftet e nästan nytt och testat med ett lite äldre jag hade liggandes efter servicen.

men efter massa testande osv så lyckades jag hitta felet och varför orginal cdi box inte funka första gången jag testade. de visa sig att tidigare ägare har kopplad om jorden (grön) från elsystemet till racing cdibox direkt så den satt inte med i kontaktdosan när jag testade orginal cdiboxen. men efter testade en snabb lösning å satte jorden på minuspolen på batteriet så kom gnistan direkt med orginal cdi. och gjorde samma sak med racing som satt på när den köptes så fick jag ingen gnista så blev att ta stift hona från en anna el del liggandes och löddade på sladden från elsystemet och satte i stiftet i kontakten och sen e allt klart och fungerar. så gnistan e tillbaka och allt visade sig vara racing cdi boxen som hade lagt av
Titel: SV: Ingen gnista
Skrivet av: vespa skrivet 28 april 2016 kl. 17:24:23
Du listade en massa saker som du bytt ut och skrev att tändstiftet var mästan nytt vilket inte är en garanti för funktion så jag tycker nog inte min fråga var så konstig.

Kul att du fick ordning på den i alla fall.