ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Access => Ämnet startat av: Fusklappen skrivet 29 april 2011 kl. 09:22:33

Titel: Liten kort rapport om min 450 Supermoto
Skrivet av: Fusklappen skrivet 29 april 2011 kl. 09:22:33

Igår passerade maskinen 50 mil på mätaren och första 50-milaservicen är utförd. 1895:- kostade den hos Four by four.

På plussidan: Ja det mesta. Maskien är helskön efter vägarna. Än så länge har det alltså inte dykt upp något att klaga på.

Minussidan: Höger backspegel gängat upp sig ett par gånger innan jag lyckades få till det så att den sitter. Vänster blinkers baktill har muttern skruvat upp sig en gång. Att saker som blinkers gängar upp sig på dessa typer av maskiner verkar dock helt "normalt", så dessa får man kolla med jämna mellanrum.
Ljudnivån, ja den är ju som bekant lite hög. Precis innan jag lämnade 4by4 så testade tommy att pilla in ett gnistskydd i dämparen och den gjorde lite skillnad. Den tog bort det vassaste ljudet, så det blir att montera en sådan vid nästa service.

Summering så här långt: Jag är nybörjare på quad och erfarenheterna att jämföra mot andra maskiner är obefintliga. Jag tyckte att maskinen kändes lite "studsig" i början, men efter att ha softat upp dämpningen med 0,5 varv på dämparna så blev den mycket följsammare efter vägen. Finns lite justeringar kvar att göra innan jag blir nöjd.

Ja, det var min lilla rapport  :)
Titel: SV: Liten kort rapport om min 450 Supermoto
Skrivet av: Safe skrivet 3 maj 2011 kl. 10:13:27
Tja,

Bra skrivet och jag instämmer helt och hållet med allt!
Jag har köpt till crossdäck och är jätte nöjd med dom. Kul att kunna variera lite.
Ska in på min 150 mila service imorgon. Vet inte riktigt vad den innebär men det blir nog bra, plus att jag kommer sätta dit en hasplåt under istället för plastskyddet som sitter där.
För övrigt är jag än så länge en riktigt nöjd Access ägare :)