ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Bashan/Badboy => Ämnet startat av: teiffel80 skrivet 11 maj 2015 kl. 16:25:23

Titel: Bashan worker bear 200cc
Skrivet av: teiffel80 skrivet 11 maj 2015 kl. 16:25:23
Tja,

Någon som har en worker bear 200cc från superbilligt.se? Hur fungerar den när en vuxen person kör den (1.85 lång)? Hur fungerar den när det gäller att ploga snö? Vad är cirka max hastighet i verkligheten?
Titel: SV: Bashan worker bear 200cc
Skrivet av: teiffel80 skrivet 14 maj 2015 kl. 07:23:41
Inte en enda person som har en sådan maskin?
Titel: SV: Bashan worker bear 200cc
Skrivet av: Pv544 skrivet 14 maj 2015 kl. 09:59:04
Du kan ju prova fråga killen som gjort denna tråden.
http://www.atvforum.se/Forum/index.php?topic=54391.0;topicseen

Jag tror det där är "samma" maskin som förut hette gepard, dock kanske lite förändringar.
Dom är väl mer av en juniormodell tycker jag, var lite sugen förut när jag letade maskin åt grabben. Men blev en annan...

Det var en kille som förut var ute efter en maskin till att dra lite vagn på en skärgårdsö, men handlaren rekommenderade faktiskt att han inte skulle köpa en gepard då den inte skulle hålla.
Ska man arbeta lite (dra vagn eller ploga tex) så är en maskin med lågväxel (eller manuell låda) en sak som nästan är ett måste.
Stor risk att man annars slirar sönder remmen eller kopplingen.
Sen är dom nog inte direkt byggda tillräckligt kraftiga för att tåla den stryk som plogning ger.
Och 4wd är ju också en sak som gör maskinen mycket bättre på plogning eller körning i terräng.

Linhai 260/300 tycker jag är ett mycket bättre val, lågväxel på alla och 4wd på dom flesta. Dock brukar dom billigaste bara vara 2wd. Men för 15-20 ska du kunna hitta en 4wd också.
Linhaien är en ganska stor maskin, kineskvalitet men ändå rätt ok om man hittar rätt exemplar.

Plogning med 2wd ska väl gå skapligt om du har bra kedjor med lite bett i. Men 4wd gör ändå grymt stor skillnad, jag plogar med halvdåliga däck med min Linhai 300. Inte testat kedjor, men i 2wd läge så kommer man inte långt.
Titel: SV: Bashan worker bear 200cc
Skrivet av: Tobias Knutsson skrivet 3 maj 2018 kl. 23:25:27
Jag har precis köpt en som bara gått 83 mil, 200cc. Den är stor vägreggad men gör ändå 70 km/h men det känns förbannat kusligt att köra så fort då den är väldigt känslig på styrningen.

Jag undrar lite över om min kan vara strypt, den gör ju 70 och ska ha 21 hästar i ostrypt utförande. Det är bra tryck i den. Jag kommer köpa en vagn och köra jord och sand och kanske lite sly och sånt också. Hoppas den håller till det!

Annars tycker jag den är riktigt jäkla rolig och fin också för den delen, kommer inte ploga snö utan har den för lättare arbetsuppgifter och för att ta mig fram i skog och mark.

Någon som vet hur man kan ta reda på om den är strypt?
Mvh
Tobbe
Titel: SV: Bashan worker bear 200cc
Skrivet av: Peter12 skrivet 5 januari 2023 kl. 22:28:57
Tja,

Någon som har en worker bear 200cc från superbilligt.se? Hur fungerar den när en vuxen person kör den (1.85 lång)? Hur fungerar den när det gäller att ploga snö? Vad är cirka max hastighet i verkligheten?

Vill du ploga fluffig snö på plan garageuppfart går det utmärkt och din längd är en fördel gällande hantering. Tyngre jobb än detta kräver andra lösningar, har erfarenhet av aktuellt fordon och plog. Gällande superbilligt.se säger namnet allt gällande förväntningar och kvalité.
// Peter

Jodå jag köpte en Bashan Worker Bear med plog Winsch och allt som behövs för snöröjning. Om du vill ploga ojämn typ grusväg kommer plog eller fästen att ta stryk. Jag är 194cm och längden är snarare ett plus för att hantera denna. Gällande superbilligt.se säger namnet precis allt gällande förväntningar. Maskinen är på många sätt bra, men den totala avsaknaden på service vid behov gör det svårt att rekommendera denna till mer än väldigt tålmodiga kunniga mekaniker. Plogen som följer med behöver plast/gummiskrapa för att klara ”plötsliga” hinder för fästena tål inte påfrestningar utöver fluffig snö. Plogen har i sitt grundutförande metallskär som skulle kunna hålla en stund på lastbil traktor etcetera men Bashan Worker Bear har för klen uppbyggnad för tyngre jobb, min John Dear minitraktor med jordbruksfästen skulle enkelt kunna knäcka plogen men en Bashan håller inte för tyngre jobb, vilket knäcker Bashan innan plogen. konstruktion och material är för klena. Det mesta i ram är mer järn än stål. Bashan är byggd som en stridsvagn men en stridsvagn byggd med mjukt järn har sina uppenbara begränsningar. Så enkelt svar, om du vill ploga lätt nysnö på plant underlag fungerar den utmärkt och din längd blir inga problem.
// Peter