ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Can-Am/Bombardier => Ämnet startat av: OutlanderXT skrivet 8 juni 2011 kl. 20:58:51

Titel: Åtgärda "klapper" ifrån primärvariatorn?
Skrivet av: OutlanderXT skrivet 8 juni 2011 kl. 20:58:51
Min primärvariator har börjat klappra väldigt mycke på sistone. Jag misstänkter att det är dom små glidbussnigarna av plast som till antalet är 12st som är slut, då man kan röra på korset ca 1-1,5mm.

Min fråga är om dessa går att finna av någon bättre kvalitet. och om det passar från ski-doo:s TRA variator. då det finns eftermarknadsbussningar till dem med lite bättre kvalitét.

Sen undrar jag om det spelar någon roll hur man monterar ihop variatorn. jag tänkte närmast på balanseringen. Jag monterade på variatorkit och glömde märka upp innan jag drog isär variatorn.
Borde inte delarna vara balanserade var för sig?

Timmar= ca. 400
Titel: SV: Åtgärda "klapper" ifrån primärvariatorn?
Skrivet av: jenson skrivet 8 juni 2011 kl. 21:34:37
Hej Outlander Jag tror inte delarna är balanserade överhuvudtaget, men däremot är dom ganska jämnt byggda och får en bra passform. Har man en gång monterat delarna och skall ta isär för att sen montera igen då bör man märka upp prylarna innan så dom kommer ihop likadant igen. Dyrare apparater som tex. helikopptrar där balanserar man  hela rotorn som en enhet, behöver man lossa ett blad så måste den balanseas på nytt igen efter mont.
Ang bättre kvalite så där har jag ingen aning...sorry

//jens