ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Linhai => Ämnet startat av: Pv544 skrivet 30 juli 2009 kl. 03:11:41

Titel: Min 300 4x4 -06
Skrivet av: Pv544 skrivet 30 juli 2009 kl. 03:11:41
(http://i392.photobucket.com/albums/pp4/TommyBolin/HPIM3897.jpg)

Ute på första riktiga turen nu idag, blev säkert en 6-7 mil i alla fall. Kul att känna på den lite.

Lite reflektioner:

Jag blev ifrånåkt av sambon på Kymcon. Skulle tro att Linhaien gör runt 70 i toppfart, fast mätarn går upp i 80. Sen tycker jag också att det går att gasa mer än det ger, alltså att den går maxfort och ändå kan jag gasa lite mer utan att det blir någon annan skillnad än att jag hör insugsljudet mer. Är det något ni känner igen? Och har ni också glädjemätare? Har iofs inte kollat mot någon mer trovärdig mätare än Kymcon, men den toppar strax över 80 ungefär. Det känns rätt rimligt.

Jag tycker att den motorbromsar lite dåligt, släpper och frikopplar lite tidigt. Åker jag på högväxeln så kan den nog släppa vid ca 20km/h.

Och jäklar vad varm den blir på höger bakskärm över ljuddämparen, har alla det så?

Är det svårt att koppla bort back-knappen? Känns drygt att hålla den rackaren inne när man ska backa.

För övrigt är jag nöjd med mitt inköp, fick ju plog med också. Pyntade upp 23 000:- Ska bli skoj att testa 4x4 till vintern! Och plogen förståss...
Titel: SV: Min 300 4x4 -06
Skrivet av: mats_o skrivet 30 juli 2009 kl. 14:54:32
Backspärren är bara en kontakt har jag för mig. Den är väl omnänd sen tidigare här på forumet
Titel: SV: Min 300 4x4 -06
Skrivet av: Blizzter skrivet 1 augusti 2009 kl. 15:39:47
Vad det gäller värmen under skärmen så ska det sitta värmeskydd där, funkar även om det inte sitter något skydd men kan bli varm för passageraren på benet.

/Blizzter
Titel: SV: Min 300 4x4 -06
Skrivet av: Pv544 skrivet 1 augusti 2009 kl. 20:50:51
Var ute och åkte med en kompis idag, med båda mina maskiner. Hittade ett sandtag också!  ()p

Det var riktigt skoj att testa maskinerna i sandtaget, och framförallt när man har en kompis med så man törs åka ordentligt. Kymcon lever gott på sin rapphet och ork på höga varv. Linhaien är lite segare och behövde hjälp av fyrhjulsdriften för att komma fram på en del ställen.
Jag skulle gissa att det blev 3-4 mil ungefär. Och så var vi säkert över en timme i sandtaget, med småpauser. Linhaien drack 4 liter och Kymcon 3... Så bränslemässigt så var det ett riktigt billigt nöje!

Varvstoppet på Linhaien går i runt 70km/h, ska kanske testa klippa den där kabeln och få 1000 varv till. Men om den kommer att varva mer vet jag inte, kanske krävs annat avgas, större munstycke och öppnad luftburk. Men jag tycker det är skönt att den inte låter så mkt, och bränsleförbrukningen är ju helt ok!  Så vi får se hur det blir...

Fick hem grejerna från Trech igår, bla drivaxeldamask. Den yttre h-fram var trasig. Jag lyckades inte få loss drivaxeln från yttre knuten, så jag tog loss den inre och bytte damasken den vägen. Kanske så man gör eller så är jag bara för dum för att få loss den yttre. Lite svårt att veta hur hårt man skulle dra hjullagret tycker jag, jag drog åt och provkörde lite. Fick spänna mer då det glappade lite.
Ska även byta luftfilter och stift, om det behövs. Annars har jag på hyllan till nästa gång. Och den där backspärren ryker nog så fort jag får tummen ur och börjar skruva lite.

Men vilken skillnad det är på Linhaien och Kymcon, Kymcon känns som en liten rackare. Dock är den piggare så det väger upp en del!

Hoppas kompisen får blodad tand och skaffar en egen maskin...
Titel: SV: Min 300 4x4 -06
Skrivet av: Pv544 skrivet 5 augusti 2009 kl. 23:13:52
Idag tog jag med sambon och ungarna till det där gamla sandtaget jag och kompisen åkte i, det var kul nästan hela tiden.
Det verkar som det där med "skippa sista åket" inte bara gäller skidåkning....
Självklart så kom jag med för dålig fart på Linhaien och fastnade precis på krönet ovanför en lite väl brant och smal "backe". Vågade inte hasa ner där baklänges. Eftersom jag hade fyrhjulsdriften i så grävde den ner sig rätt bra innan det blev tvärstopp. Hade bogserlina som vi fäste i en liten tall, och så använde vi winchen samt att jag fick knuffa/lyfta medans sambon satt på och gasade.

Svettig och med sand i skorna åkte vi hem sen... Glad att winchen funkade iallafall! Den var lite kinkig att få ut, men det var nog strömförsörjningen. För gasade man upp den lite så gick det fint.

Så nu vill man nästan få bättre riv i den, så den inte bara brölar när man gasar! Men nytt avgas känns lite väl dyrt för min stackars plånbok. Vilken rördimension är det på trimrör?

Titel: SV: Min 300 4x4 -06
Skrivet av: Kronblom skrivet 6 augusti 2009 kl. 11:19:04
Har du inte frikoppling på winschen? Det brukar sitta en knapp på gaveln som man drar ut och vrider 1/4 varv. Jobbigt att spela ut 15 m med elen....   ^-^
Titel: SV: Min 300 4x4 -06
Skrivet av: Pv544 skrivet 6 augusti 2009 kl. 20:24:19
Det har du säkert rätt i att det finns!  ()p
En liten mässingsfärgad knopp sticker ut, med splines på. Ser ut som det skulle ha setat något mer där. Ska forska lite mer i det där.
Titel: SV: Min 300 4x4 -06
Skrivet av: Pv544 skrivet 8 augusti 2009 kl. 17:20:07
Nu har jag klippt varvspärren och dragit ur speed limitern. Provade nerför en backe, och nu går den lite fortare. Så nu måste man ju trimma för att njuta av det.

Har dom annorlunda backtävlingar i Kina? Den går ju dundersnabbt bakåt! Får testa maxa den i vinter på sjön. Men nog borde den göra över 40 iaf...