ATVForum, allt om fyrhjulingar

Märkes diskussioner => Märkesspecifikt ATV Quad Fyrhjuling => Allroad => Ämnet startat av: gastur skrivet 27 maj 2012 kl. 09:54:41

Titel: Hjälp
Skrivet av: gastur skrivet 27 maj 2012 kl. 09:54:41
Igår var jag ute och körde min allroad 300 i skogen... När jag var ganska nära hemma skulle jag bara ta mig förbi ett kalhygge och upp för en brant backe.. Det gick bra ända tills gaswiren gick och jag fick lagat den.. När väl wiren var på plats så var den något kort och motorn varvade när jag startade den. Helt plötsligt så var det som om något gick sönder, varvtalet sjunk nästan omedelbart och motorn dog. Jag försökte att starta den igen men startmotorn gick men den startade inte och svarade inte heller på gasrörelser... Gaswiren var hel denna gång.. Eftersom den står mitt i skogen och det var sent på kvällen så vågade jag inte skruva isär allt för mycket igår och idag så jobbar jag men på tisdag eller onsdag så blir det väl till att fortsätta meka.. Men som sagt den står inte på ett optimalt mekarställe...
Vad kan vara fel, jag misstänker att det kan vara drivremmen eller något sådant men jag har som sagt inte skruvat isär så mycket än.
Fyrhjulingen står i hindås (mellan gbg och borås)
Titel: SV: Hjälp
Skrivet av: Hydro skrivet 27 maj 2012 kl. 20:06:12
Börja med att fixa bärgning från platsen.
Meka kan man göra hemma, om man har maskin... men låter du den stå i skogen flera dagar så kanske den sen blir stulen.
Och då är det inte så säkert att försäkringsbolaget ens vill ersätta pga oaktsamhet.
Titel: SV: Hjälp
Skrivet av: Pv544 skrivet 28 maj 2012 kl. 01:08:54
Ja, ta hem den...

Körde du något när det hände?

Tänkte ifall det kunde vara kopplingen som gett upp?
Sitter ju en slungkoppling i den bakre variatorn, och om man varvar för mesigt (slirar)en längre stund så kan den värmenypa och fastna i trumman. Då blir det så att den driver hela tiden.
Men det borde du ha märkt.
Titel: SV: Hjälp
Skrivet av: gastur skrivet 28 maj 2012 kl. 17:14:32
Tack för svaren, jag försöker fortfarande hitta någon lösning för hur jag ska få hem den. problemet är att den är inte vide en väg så det går inte att hämta den med bil, det är rätt tuff terräng så putta den funkar inte heller, om jag ska få hem den utan att lyckas starta den så behövs antingen ett skogsfordon eller en annan atv med vinch.

Jag hoppas fortfarande kunna fixa den på plats och jag tror inte stöldrisken vid just det stället där den står är så stort problem. Däremot så är det inte det bästa stället att meka på.

På PVs fråga så körde jag när gasviren gick av men sedan så stod jag still, när jag fått fast gasviren på tumgasen igen och drog igång den så visade det sig att gasviren var för kort så den varvade... Inte extremt men det var absolut inte något tomgångsvarvtal, efter någon eller några sekunder på det varvtalet så sjönk varvtalet drastiskt och motorn dog. Därefter så startar inte hojen. Startmotorn går utan problem, men det händer inget när man gasar och motorn går inte igång.
Titel: SV: Hjälp
Skrivet av: Tripod skrivet 28 maj 2012 kl. 17:16:54
Bensinbrist???  ;D
Titel: SV: Hjälp
Skrivet av: gastur skrivet 28 maj 2012 kl. 17:18:01
Jag önskar att det vore så enkelt.. Nej tanken är nästan full
Titel: SV: Hjälp
Skrivet av: Pv544 skrivet 28 maj 2012 kl. 19:24:39
Du kan ju prova med startgas, så märker du om det är bränsle eller tändning som kanske strular. 

Men försök fixa rätt spel i gaswiren,  min dör gärna bara man rör gasen i början när den är kall.